Menü Bezárás

Előadások, produkciók

Alle Management

Adni-lehetőséget-lendületet-együttműködések mentén

“Az a szépség, amit egyedül látunk, nincs is!”

Ezen mottó mentén működik, fejlődik, igyekszik szolgálni a vállalkozásunk a közönség, a partnerek szükségleteit! Hisszük, hogy mindenki lehet saját élete vállalkozója! Szolgáltatásainkkal mi készen állunk arra, hogy együttműködjünk!
ALLE Adni-Lehetőséget-Lendületet-Együttműködések mentén.

Színházi produkciók

Saját, egyéni és társulati kulturális produkciók menedzselése..

előadás, 1 felvonás, 70 perc

Magda, a Szabó

De ki is volt valójában minden magyar Magdája? Írónő, nő, feleség, szerelmes asszony. Aki rajongó boldogsággal élte életét férje, a szintén író Szobotka Tibor oldalán. De ki is volt ez a hányattatott sorsú férj, akihez annak halála után is leveleket, naplókat írt? Kik voltak ők, az író házaspár, akiknek az írás volt az életük, de a hírnév csak egyiküket „üldözte”? Ki volt e furcsa Rómeó és Júlia, akik feltételek nélküli szerelmük ellenére gyermektelenül élték le életüket? Lehetett-e teljes az életük, vagy épp így lett teljes, „csak” együtt, mindörökké? Megannyi kérdés, melyek mindenki életében előfordulnak, legyen szó párkapcsolatról, a karrierről, gyermekvállalásról. S míg a válaszokat kutatjuk, addig feltárul két regényes életút, egy nagy találkozás. És új ismerőssé válik Szabó Magda, az Ember. Az előadás egy egészen izgalmas nézőponton keresztül vezeti a nézőt, amely az írónő legendás állatszeretetével és szenvtelen őszinteségű levelezéseit is bemutatja. A Petőfi Irodalmi Múzeumos ősbemutató után számos magyarországi nagyvárosban, és fesztiválon is látható a színházi előadás.

Következő előadás: Pesti vigadó, 2023.11.12 17:30
Jegyek:
https://vigado.jegy.hu

Rendező és író
Mészáros Tibor

Előadók
Mészáros Tibor
Krajcsi Nikolette

Zenés, irodalmi felolvasóest, 2 felvonás, 90 perc

A nő szín, a férfi ecset

A cím, idézet Iselin C. Hermann, dán írónő, Dominó című regényéből, amely nők és férfiak érzelmi viszonyairól, kötődéseiről, titkolt és vágyott kapcsolatairól szól. Azt gondolom, nő és férfi közötti kötelék sokféle színt rejt magában, amelyek olykor szokatlan helyzeteket teremtenek, épp ezért fontos, hogy egymás érzéseit megértéssel fogadjuk. Ennek az estnek az a célja, hogy a művészet tükrében, kendőzetlenül felszínre emeljen és ott tartson olyan érzéseket, gondolatokat, amelyek nem az ítélkezést, hanem a megértést pártolják. Kovács Kovax Péterrel közös estünkön rendhagyó módon, elképzelt nők fiktív naplórészletein keresztül kaphat betekintést a közönségünk jól ismert és kevésbé népszerű művészkapcsolatokba. A képzeletbeli naplórészleteket, valós tartalmak alapján magam írtam és olvasom fel, amelyeket versekkel és a könnyűzene klasszikusainak számító dalok előadásával egészítek ki. A zenei kíséretet Kovács Kovax Péter adaptálta zongorára. Az est során 10 művészkapcsolatot idézünk fel, 10 nő szemüvegén keresztül, amelyek olykor mélyen fájdalmasak, olykor mulatságosak. Egy igazán megható, érzelmekben gazdag estet ajánlunk. A jazz-el átitatott, nosztalgikus, de mégis modern hangulatot többek között Presser Gábor, Révész Sándor, G.Dénes György, Edith Piaf, Horváth Jenő, Seress Rezső, Révész Richárd szerzeményei fokozzák. Valamint egy különleges dal, Szabó Leslie és Sárhelyi Erika, kortárs költőnő közös szerzeménye is felcsendül az est során..

 

Digitális tartalmak készítése

Podcast

Kövesse Youtube csatornánkat és iratkozzon fel a legfrissebb tartalmakért!