Menü Bezárás

Családi minták a vállalkozásban

A „Bánom is én!” podcast következő vendége Prohászka Andrea, a Tutti Élelmiszeripari Kft. ügyvezetője, akivel megvitattuk, milyen munkaidő kedvezmény segítheti a nőket és milyen „elemekkel” kell nőként, édesanyaként és vezetőként megküzdeni a mindennapokban. Továbbá szó volt arról is, hogyan fejlődött évről évre a vállalat.


Útmutatás gyermekeink számára

Gyermekeink jövőbeli sikereinek támogatása érdekében fontos az olyan intézmény választása, ahová szeretnek járni és a képességeiknek megfelelően jól tudnak teljesíteni. Nagyon fontos, hogy olyan dolgokat tanuljanak, amikben örömüket lelik és megfelel az érdeklődési körüknek. És azt sem szabad elfelejteni, hogy valójában nem számít, hogy mivel fognak foglalkozni a jövőben, a legfontosabb, hogy olyan dolgot csináljanak, amiben ki tudnak teljesedni és megvalósíthatják önmagukat.


Kockázatok a családi vállalkozásokban

A generációváltásoknak döntő szerepe lehet egy vállalkozás jövőjét illetően, rengeteg konfliktus adódhat a rokonok között, ami negatív hatással lehet a sikeresség és az egyéni vezetői kompetenciák kibontakoztatására. A jövő generációja a mai világban nem feltétlenük akar szerepet vállalni egy családi vállalkozásban, amit nem szabad erőltetni, hiszen az a cég jövőjére is jelentős hatással bírhat. Ilyen esetekben optimális döntés lehet egy külső ügyvezető bevonása, végső esetben pedig az eladás, amennyiben senki sem látja a jövőjét a cég életében.


Fejlődés a Tutti Élelmiszeripari Kft. életében

Fontos, hogy tudjunk és merjünk sokat kérdezni a fejlődés érdekében. A sok kérdést önmagunknak is érdemes feltenni és tudnunk kell önkritikusnak lenni. A mai világban egy vezető legfontosabb erényei, ha tud csapatot építeni, embereket motiválni és jó érzékkel kiválasztani a nála sokkal okosabb embereket. A folyamatos fejlődés és a megfelelő reagálás az újabbnál újabb piaci igényekre elengedhetetlen. A Tutti Élelmiszeripari Kft. negyedik webshopjának megnyitása a rendkívül széles termékportfólió miatt vált szükségessé. Az új szemléletmód és a kockázatvállalás – természetesen ésszerű keretek között – mind-mind a javára válnak a cég sikeres működésének. A win-win kifejezés talán elcsépeltnek hangozhat, de az üzleti életben ez cseppet sem elhanyagolható – a jó kapcsolat ápolása az ügyfelekkel és a partnerekkel elengedhetetlen, valamint a megfelelő piacszegmentáció is.


A munka és az anyaság összeegyeztetése

Édesanyaként időnként rendkívül nehéz lelkiismeretfurdalás nélkül helytállni a munkahelyen – de vajon hogyan csinálja ezt egy ekkora vállalat háromgyermekes ügyvezetője? Andrea számára a folyamatos egyensúlyozás már normálissá vált, de mindez számára nem jelent terhet. Természetesen vannak hullámvölgyek, de ő a balansz megtartására való törekvésben látja a kulcsot. Ehhez hozzátartozik az is, hogy az embernek érdemes legalább egy évben egyszer elmenni egy olyan helyre, ahol semmilyen impulzus nem éri, ahol igazán kikapcsolódhat és kiszakadhat a hétköznapokból.


A női munkaerő megoszlása, nehézségei a Tutti Élelmiszeripari Kft-nél

A mai munkaerőpiacon gyakran felmerülő kérdés, hogy a férfi és női munkavállalók jelenléte és aránya milyen mértékben befolyásolja egy cég fejlődését, hiszen a kisgyermekes nők gyakran kieshetnek a munka alól. A Tutti Élelmiszeripari Kft-nél a munkaerő állomány több mint fele nő, a fizikai és műszaki területeken egyaránt dolgoznak a munkájukban rendkívül ügyes nők. A részmunkaidő bevezetése nagy mértékben megkönnyítette a női munkavállalók életét, mely segítségével lehetőséget kapnak arra, hogy az otthoni teendőik mellett a munka világába is visszatérhessenek, az igényeiknek megfelelő arányban.

Related Posts